Hur vill du ha ditt kaffe?

Café noir, (Svart kaffe)

Kaffet ska vara svart som synden. Socker och mjölk är bara för veklingar. Kaffet kan intas på stående fot eller ur fin kaffeservis, bara det är svart och starkt! Du gillar utmaningar och klättrar gärna i berg eller dyker från bergsklippor. Du kan även vara en stressad kontorsråtta som sveper sitt kaffe innan nästa lunchmöte, bara det är svart och starkt. Måtto: Kaffe är livets dryck. Go on andd dream with your hallucination made of caffein.

Kaffe latte.

 Du är en stressad Stockholmare som gillar fresh ruccola på salladsbaren. Ditt kaffe dricks ur glas med svart sugrör och med minst en meter lång sked i glaset Kaffet är av beige kulör. Du tror fortfarande att du är hipp och hmodern, men denna trend är sedan länge som bortblåst. Du var ung i slutet av 99 och är numera en stressad småbarnsförälder som måste blanda ut din livs dreyck med hälften mjölk för att inte få magsår. Trivs bäst på små caféer i Gamla stan drä allt är snordyrt. Du kör dina barn i en  illröd Buggaboo eller Phil  & Ted på kullerstenarna i ilfart till dagis, för att hinna i tid till tunnelbanan. Ledord:Kaffe latte, livets vatten!

Cappuchino
Du hyser en faiblesse för Italien. Om du fick välja skulle du bosätta dig i en bergsby i Neapel och drömma bort din tillvaro på ett högljutt rökigt café med stora gester och högljudda italienska svordomar i bakgrunden. Kaffet intas i små små koppar på fat och intas ur pyttesmå koppar med guldkant på kopp och fat. Du drömmer dig bort i kultursidorna i DN och drömmer om att någon gång få gå på en äkta italiensk opera någonstans i Florens.

Kaffe på fat.
Du tillhör den gamla skolan av bondkärringar som gärna avnjuter ditt kaffe på fat med en knastrande sockerbit mellan tänderna.  Ditt enda sällskap är flugorna som surrar runt ditt huvud och de betande korna på ängen bortanför ditt köksfönster med rödrutiga gardiner. Servisen heter Gröna Anna och diskas varsamt för hand av dina skrovliga små gumhänder. Din glädjekälla är barnbarnsbarnen som kommer på besök en gång i halvåret. Ledord: Gröna Anna får tiden att stanna!

Starbucks
Ditt kaffe är koffeinfattigt och vattnigt av den amerikanska sorten. Du tár ditt kaffe på språng i en alldeles för varm pappersmugg som ger dina händer ständiga brännmärken. Under den andra armen bär du en chockrosa doughnut och hoppas att ingen skall lägga märke till dina 30 kilos övervikt som du kämpat tappert med under minst tio års tid. det skall nu på ändring på detta och du läser tappert alla tidningar om hälsa och sundare livsstilar, men du är så övermätt på alternativen av sallad att du fortsätter din doughnut diet i ren protest. Ledord:Livet är är en dröm av sockersötma.

café studente
Du har inte råd att gå på dyra caféer på grund av ett obefintligt studiemedel. Du läser antingen något inom humaniora och letar febrlit efter ett jobb som kan försörja ditt sukt efter en äkta kopp kaffe på snordyrt café. Du har ständigt en obskyr bok av litterär art med kaffefläckar från den medhavda termosen, och är en nyttig och sund själ som äter äppelsallad minst tre gånger i veckan, samt joggar plikskyldigast  i spåret med mormors gamla tax för att få in lite extra inkomster. Du hyser ett varmt intresse för djur och natur och drömmer om en liten katt i fönster i ett rött litet torp med vita knutar. ledord: Kanske en katt, bara kaffet är svart!

Kaffe macchiato
Du hatar egentligen kaffe och vet inte ens hur denna kaffesort smakar. Du har sett en kaffereklam med George Clooney i huvudrollen och hoppas att nån gång få stöta ihop med honom av en slump i hollywoods stjärnglammiga cafémiljöer. Du har inte ens råd med tågbiljetten till flygbiljetten, men hoppet sinar aldrig och du klär upp dig i plymhatt och kort kort för att blidka alla eventuella kaffebjudare på stan. Kaffe nu eller sen? När får jag någonsin se honom igen?

Kaffe hursomhelst
Du drömmer om tiden när en kopp kaffe bara var en kopp kaffe, men det är så mycket annat som måste hinnnas med att du aldrig hinner njuta av din kopp. Det blir antingen pissljummet eller svinkallt efter att du snutit 14 ungar eller skrivt 50 blogginlägg om det nya sortimentet av vårgardiner. Dina tulpaner är sneda och ovattnade, dina muffins är brända och strumplådan innehåller för många sorgliga enstrumpor som du inte har hjärta att slänga. Du sveper din iskalla kopp med obehag och skyndar vidare i livets snömodd. Ledord: Varmt kaffe? Finns det?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0